Не мога да се боря с майка му

Здравейте, Пиша ви, защото не знам как да се боря с майката на приятеля си. Бивш приятел вече, но искам да си го върна. Връзката ни датира от повече от 6 години вече, но никога не съм била достатъчно добра за майка му. Все не беше изчистено, достатъчно добре сготвено, все не се прибирах навреме от работа, не съм била амбициозна да си намеря по-добре платена работа и какво ли още не.
Ние живеехме отделено от нея. Той никога нищо не ми е казвал. Казваше ми просто да не я слушам и да не й обръщам внимание. Така живяхме заедно около две години и половина, като последната година майка му не идваше на гости, а само него си го викаше при нея от време на време.
В един момент той просто се промени. Не е имало някакви сериозни скандали между нас, никога не съм говорила лошо и със злост за майка му пред него, за да се настрои той по някакъв начин срещу мен.
Той стана напълно безучастен към връзката ни, дома ни и т.н. Спряхме да излизаме, спря да се храни у дома, дори един филм по телевизията не сядахме да изгледаме заедно.

Накрая се разделихме. Опитах се да разбера кое между нас се е променило, но отговор не получих.
Месец след това разбрах, че той вече живее с друга жена. Оказа се дъщеря на колежка на майка му. Запознал се с нея, докато бил на гости при майка си. Не се съмнявам, че цялата тази ситуация първоначално е била скалъпена от майка му. Не вярвам той да има толкова силни чувства към тази жена, с която живее сега. Не знам какво да направя, за да си го върна. Моля за съвет!
Васи

Утеха.БГ:
Рядко звуча по краен начин, но моят съвет е да не правиш опити да си го връщаш. Не можеш вечно да живееш с мъж, който е под чехъла на майка му. Та това е обидно за теб. Нека маминото синче си живее с другата, а ти стисни зъби, преодолей болката и гледай напред. Нима не заслужаваш по-добра партия? Вярвам, че след време ще намериш истински мъж, който те обича и почита подобаващо.
Магистър Станимир