Майка ми не ме подкрепя

Здравейте, имам голям проблем в отношенията с майка си!

Просто не знам откъде да започна, всичко е една голяма каша…
Тя не може да говори спокойно с мен, както и аз, абсолютно винаги викаме, а не говорим нормално… Аз не споделям с нея абсолютно нищо, защото винаги ме обвинява. Отскоро имам приятел, който е добро момче и луда глава като мен, но тя не го харесва, защото й били казали, че бил… чак не мога да го изрека, но не го описа с приятни думи… И не мисля, че има нещо вярно в това.
Сега се отбягваме и не говорим много, тя си знае нейното и винаги прави физиономии, когато излизам с него, мисли си, че съм щяла да тръгна по лош път… Сякаш нямам глава на раменете си. Кажете ми какво мога да направя. Просто искам да спре да ми се меси в отношенията и да слуша хората какво й казват.
Благодаря предварително за отговора!!!
А.

Утеха.БГ:
Приеми, че майка ти, като всеки отговорен родител, е загрижена за теб. Един ден ще станеш родител и ще го разбереш по-добре. А сега просто й споделяй повече, усмихвай се, не изнервяй разговора. Опитай да й внушиш, че си със сигурен човек и с теб няма да се случи нещо лошо. С времето постепенно напрежението в отношенията ви ще отшуми. И дано младежът е наистина свястно момче. Ще получиш и други съвети тук.
Магистър Станимир