Критиките му ме съсипват

Здравейте, не знам как да постъпя и имам нужда от съвет. Сегашният ми приятел непрекъснато ме критикува. Това ме тормози и напряга допълнително. Заедно сме от година и няколко месеца, имам чувства към него, но това няма да има значение, ако той не си промени държанието. Просто не мога да бъда с някой, който не ме харесва достатъчно. А случаят е точно такъв.

Не съм перфектната хубавица, но не съм и нелицеприятна. Хубаво момиче съм, с нормална фигура. Но приятелят ми не спира да ми мрънка, че трябва да отслабна, имала съм към 5-6 излишни килограма според него. Мъчих се да ги сваля, но не успявам и стигнах до извода, че явно не са излишни, щом си стоят така упорито. Аз съм доволна от фигурата си, но той явно не е. Казва ми, че всичките му бивши приятелки са били слаби и той обичал слаби жени. Което е малко странно, защото той не е много слаб, има корем и е леко плешив, но аз не го карам да ходи на фитнес или да си присади коса! Има някакви претенции към моя външен вид, а той не се поглежда в огледалото. Нечестно е и съм му го казвала това, а той ми отговаря, че бил мъж и нямало значение, но жените трябвало да са слаби. Чудя се дали да не го зарежа, той явно не ме обича, ако ме обичаше тези мои уж излишни килограми нямаше да ми пречат, нали?

Маги

 

Утеха.БГ:                                                                                                   

Трябва да си прецениш сама за себе си какво да правиш. Но и на мен ми се струва, че той не те обича истински. Просто явно иска жена, с която да се хвали, жена трофей. Като иска такава, да си намери. Плюс това, най-лошата услуга, която можеш да си направиш, е да тръгнеш да се променяш заради някой, въпреки, че ти самата се харесваш. Не прави тази грешка. Помисли си заслужава ли си да си губиш времето с някой, който не те иска такава, каквато си.

Магистър Жана