Иска ми се да не го ревнувам, но не мога

Здравейте, имам двегодишна връзка с едно момче, което много обичам, и което много ревнувам и му нямам доверие. Хващала съм го в една социална мрежа да си пише с едно момиче, с което искал да излезе, и да си вземат кафе, и да отидат извън града, следователно според мен той е искал секс
Заглежда се, когато излизаме, той танцува с други момичета, което много ме изнервя. Неведнъж ми е казвал, че ме обича и съм всичко за него, и не може да си представи живота без мен, и никога не би ми изневерил, че е направил грешка, за която много съжалява, но след тази случка аз не мога да му имам доверие.
Тогава той се оправда с това, че е искал да види дали тя ще ми каже, което според мен е най-глупавото оправдание. Тогава аз твърдо бях решила да се разделим, но като се видях с него и му казах решението си, той се разплака и на мен ми стана много тъжно и останахме заедно. Иска ми се да не го ревнувам и да му вярвам, но не мога. Моля ви помогнете ми с някакъв съвет. Благодаря предварително.
Венеция

Утеха.БГ:
В трудно положение си. В една връзка наистина трябва да има доверие, иначе тя се разпада. При следващата негова забежка наистина го напусни. Но сега не го ревнувай излишно. Обясни му, че доверието се заслужава, а не се дава. Няма как да си с човек, на когото не вярваш. Направи си равносметка и за себе си – можеш ли да започнеш отначало без него и какво ще ти струва това. Някои хора ме оправдават, като се ревнуват цял живот, но се получават грозни сцени и любовта започва да мутира.
Магистър Станимир